Wijnen in Flevoland

Wijnen, wijnen, wijnen! Het kiezen van de juiste wijn is soms best een lastige taak. Ga je voor een heerlijke Italiaanse Château? Of liever voor een Franse Chardonnay? Beide klinken natuurlijk heerlijk. Maar wist je dat Nederland ook rijk is aan verschillende wijngaarden? Zelfs in Lelystad is er een wijngaard te vinden. Ervaar de unieke smaak van jouw nieuwe favoriete wijn.

De wijngaard in Lelystad

Van alle wijngaarden in Nederland is El Placer zeker een bezoekje waard! De naam ‘’El Placer’’ staat voor datgene wat je ervaart tijdens je bezoek; genot, plezier en genoegen. Deze wijngaard bestaat al sinds 2000 en hier worden alleen biologische wijnen geproduceerd. De druiven worden dus niet bewerkt met bestrijdingsmiddelen. De smaak van elke wijn is puur natuur.

De druivensoorten

Op de wijngaard staan 1400 druivenplanten; 900 Regent en 500 Rondo. Deze druivenrassen worden ook gekweekt in Duitsland en kunnen daarom mooi overleven in het Nederlandse klimaat. Rondom het woonhuis van de eigenaren staat ook nog een wit druivenras; de Lakemont.

  • De Regent
    Met deze druivensoort wordt een donkere, volle rode wijn gemaakt. Deze rode wijn heeft een heerlijk Bordeauxkarakter.
  • De Rondo
    Deze rode druif zorgt voor een donkerrode fruitige wijn met een Bourgognekarakter.
  • De Lakemon
    Voor een zoete, frisse witte wijn zit je perfect bij de wijngaard die De Lakemont druif oogst.

El Placer richt zicht op de productie van exclusieve en karakteristieke streekwijnen. Wil je meer weten over deze wijnen? Of wil je ze graag proeven? Dat kan! De eigenaren van deze wijngaard in Nederland vertellen je graag meer over de wijnen, druiven en het gehele proces rondom de wijn.

Culinair Flevoland ontdekken

Flevoland heeft een hele hoop te bieden op het gebied van wijn en culinair dineren. Bezoek de leukste highlights of ga cultuur snuiven in knusse dorpjes. Boek jouw overnachting in deze mooie provincie bij De Pionier Lelystad. De stijlvolle Bed & Breakfast ligt in een natuurrijke omgeving, centraal in Flevoland en heeft comfortabele kamers (inclusief roomservice). Waar wacht je nog op?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *