Een dagje naar de Marker Wadden

Wil jij een uniek natuurgebied bezoeken? Dan kan je de Marker Wadden niet overslaan. Deze bezienswaardigheid in Flevoland heeft een bijzonder verhaal. Dit natuurgebied is speciaal gericht op het natuurherstel van het markermeer. Sinds 2020 mogen bezoekers ook de Marker Wadden bezoeken. Een absolute must als je het ons vraagt.

Een stukje geschiedenis

Om het bijzondere verhaal te begrijpen delen we graag een stukje geschiedenis. Het markermeer is ontstaan in 1976. Als gevolg van de indijking liep het markermeer vol met zand, klei en slib. De planten en dieren in het markeer konden niet overleven. In samenwerking met Rijkswaterstaat, heeft de vereniging Natuurmonumenten een plan ontwikkeld. Het plan was om eilanden te maken in het markermeer; de Marker Wadden. Zo gezegd, zo gedaan. Sinds 2016 is het eerste eiland een feit.

De natuur herstelt

De Marker Wadden zijn nu een onmisbaar gebied voor vele vogels en vissen. Deze bezienswaardigheid in Flevoland is daarom perfect voor vogelspotters of dierenliefhebbers. Tijdens je wandeling op het strand kom je verschillende vogels tegen, die overwinteren voor hun doorreis naar tropische oorden. Wil je het gebied nog beter leren kennen? Een gids vertelt je graag alle ins & outs.
Wil je een sportieve twist geven aan je bezoek? In overleg met de havenmeester mogen ook watersporters genieten van de Marker Wadden.

Bezoek de Marker Wadden

Sinds 2020 is het mogelijk om met een veerboot dit bijzondere natuurgebied te bezoeken. Tickets en informatie vind je op de website van Natuurmonumenten.

Nog meer van Flevoland zien?

Flevoland is rijk aan vele mooie natuurgebieden. Of ga je liever een dagje winkelen? Het kan allemaal in Flevoland! Maak van je dagje weg een weekendje weg. Bij De Pionier geven we je graag meer informatie over de bezienswaardigheden in Flevoland. Bekijk onze website voor meer informatie over de kamers. We hopen je snel te zien bij De Pionier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *