Bezienswaardigheden Amsterdam

Geen zin in de overbevolkte winkelstraten van Amsterdam? We get you! Gelukkig bevalt er nog veel meer te beleven in onze mooie hoofdstad. Het kan best lastig zijn om de mooiste bezienswaardigheden van Amsterdam te selecteren. Daarom helpen wij graag een handje! Speciaal voor jou hebben we een aantal hotspots geselecteerd. Deze zijn absoluut een bezoekje waard.

Bezienswaardigheden Amsterdam

De 9 straatjes

Toch even de behoefte om lekker rustig te winkelen? De 9 schilderachtige winkelstraatjes in de grachtengordel van Amsterdam, voldoen precies aan je wensen. Elk straatje is rijk aan bijzondere winkeltjes, kunstgaleries en gezellige horeca. Daarnaast vormen deze bijzondere straatjes het hart van Unesco’s Werelderfgoed.

Bekijk de route en vind meer informatie over deze must see in Amsterdam.

Het vondelpark

Deze bezienswaardigheid is niet voor niets een cliché. Het betoverende stadspark kan je niet overslaan tijdens je citytrip. In dit park kan je heerlijk wandelen, picknicken of genieten van het openluchtheater. Of huur een fiets voor een mooie tour. Het park heeft een betoverd uitzicht en een rijke geschiedenis. Daarnaast is het de ideale oversteek van het Leidseplein naar het Rijksmuseum. Do we need to say more?

Rijksmuseum

Musea liefhebbers in hart en nieren? Of ben je eerder een startende musea bezoekers? Het Rijksmuseum is voor iedereen! Dit museum is verrijkt met adembenemende kunstwerken met een internationale bekendheid. Denk hierbij aan de Nachtwacht en vele andere bekende schilderijen. Volg een audiotour of wandel zelf door de gangen. En laat je vooral verassen met een verbluffend dinner bij het Rijks.

Tip: Koop van tevoren je tickets om een lange wachtrij te vermijden.

Bezoek vooral nog een aantal andere musea tijdens je dagtripje Amsterdam. Denk hierbij aan; het Van Gogh museum, Moco museum of de Hermitage.

Foodhallen

Alle foodies verzamelen! Deze bezienswaardigheid in Amsterdam zit midden in de kinkerbuurt. De foodhallen zijn gevuld met kleine en unieke kraampjes. Het lekkerste eten wordt met passie gereserveerd.

Candlelight Cruise

Ervaar Amsterdam vanaf het water met de Candlelight Cruise. Tijdens deze rondvaart ontdek je de historische en iconische bezienswaardigheden van onze hoofdstad. Geniet van deze prachtige omgeving terwijl de lekkerste hapjes worden gereserveerd. Bekijk de stad samen met je partner of je beste vriendin(in). Reserveer je tickets online.

Even uitrusten?

Na al deze bezienswaardigheden in Amsterdam toe aan een fijne overnachting? De Pionier is goed te bereiken met de auto en het OV. Geniet van de natuurrijke omgeving tijdens een fijne avondwandeling. Of bezoek de volgende dag de fashion outlet Batavia Stad. Bekijk onze kamers voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *